Skip to main content

Zeker in tijden van crisis staan budgetten onder druk. Met een consumentenvertrouwen dat nog nooit zo snel gedaald is als deze maand, gaat de hand bij de meesten op de knip. In de B2B-markt betekent dat, dat alleen investeringen met een hoog en snel rendement kans van slagen hebben.

Als jij kan aantonen dat jouw training direct omzet of tijd oplevert, dan heb je een heel groot voordeel. Maar hoe toon je aan dat het rendement van jouw training een gezonde investering is? Jorien Geerts schreef in deze blog al eerder hoe de SKILLED-methode je toegevoegde waarde en gemiddelde opdrachtwaarde verhoogt. Value sells….maar hoe maak je dit concreet?

De SKILLED-methode laat jouw deelnemers niet (zoals gemiddeld) drie, maar twaalf weken lang actief de geleerde vaardigheden toepassen in de praktijk. Dat is dus viermaal langer én het zorgt ervoor dat het echt bij ze inslijt. Wat jij ze hebt geleerd, wordt bij hen een nieuwe tweede natuur. Het rendement is daardoor minimaal vier keer groter (en in de meeste gevallen nog vele malen meer).

Je deelnemers gaan dus direct na jouw training de geleerde vaardigheden toepassen in de praktijk. Dat zorgt voor een directe impact op het resultaat van hun werk. Er worden dus direct meer opdrachten gewonnen, minder klanten verloren, tijd gewonnen, of wat de meetbare impact ook is bij jouw expertise.

Want met de SKILLED-methode verbinden we leerdoelen aan een concreet meetbaar resultaat in de praktijk (denk dan bijvoorbeeld aan: meer verkoopkansen spotten, x minder tijd per taak besteden ). De SKILLED-methode maakt jou als trainer langdurig betrokken en geeft je dus inzicht in het meetbare rendement van je deelnemers. Dit is zeer waardevol om een businesscase voor nieuwe klanten mee te bouwen.

Een voorbeeld: een deelnemer heeft na jouw training + de SKILLED-methode een betere regie en controle in zijn gesprekken. De duur van z’n interviews heeft hij kunnen terugbrengen van 90 naar 60 minuten. Als je dat doorrekent op jaarbasis, bespaart dat een hele maand werk = +/- €4000,- loon + overige kosten. Zet daar de investering van je training tegenover, zeg €1000,-, dan lever je een rendement van maar liefst 400%.

Dus in combinatie met de SKILLED-methode is jouw training niet alleen een gezonde investering, maar onderscheid jij je ook ten opzichte van de alternatieven.

Wil jij meer weten over wat de SKILLED-methode voor jou als trainer kan betekenen, meld je dan aan voor de gratis Online Informatiebijeenkomst: meld je hier aan