Wat goede trainers het liefst zouden wensen in de samenwerking met hun opdrachtgever? Continuïteit. Geen hit & runs, geen éenmalige opdrachten, maar een duurzame relatie onderhouden met een opdrachtgever. Teruggevraagd worden, strategische partner zijn, mee kunnen denken over de ontwikkeling van de deelnemers en een vaste waarde zijn voor regelmatige leertrajecten.

Hoe kan de SKILLED-methode je helpen om dit te bereiken?

Van toegevoegde waarde en onderscheidend zijn als persoon, als trainer en door je aanpak. Hoe je dat doet, lees je hier.

Verleng de samenwerking met je opdrachtgever door niet te denken in een training, maar in een trainingstraject. Een lange termijn visie; een training is namelijk pas het begin als je écht resultaat wilt boeken. Overtuig je opdrachtgever van een samenwerking waarin borging na jouw training als noodzaak wordt gezien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een vaardigheden minimaal 10 weken toegepast moeten worden, voor ze tot een nieuwe gewoonte zijn ontwikkeld. Zonder opvolging gaat 85% van training verloren. Doodzonde…. Als trainer ga je om die reden na je plenaire training 12 weken door met de deelnemers. Met online en offline activiteiten ondersteun je de deelnemers op individueel niveau in hun eigen werkveld zodat ze de vaardigheden ontwikkelen tot een nieuwe 2e natuur.

Verdiep je samenwerking doordat je als trainer niet 1 dag, maar minstens 12 weken betrokken blijft. Je leert de deelnemers en de opdrachtgever door de SKILLED-methode nog beter kennen. Je krijgt goed inzicht in de ontwikkeling in hun eigen praktijk en de transfer van de theorie naar de praktijk. Je leert de taal, de cultuur, werkprocessen en werkwijze van de deelnemers goed kennen. Na 12 weken kan je constructief meedenken over de leerdoelen en groeikansen waar de deelnemers verder aan kunnen werken. Een perfect uitgangspunt om een nieuw 12-weken traject te starten samen.

Versterk je opdrachtgever en de samenwerking door de kennis en inzichten die je krijgt gedurende het traject. Uit ervaring blijkt dat trainers die met de SKILLED-methode werken gezien worden als een vertrouwenspersoon, een trusted advisor. Je wordt gevraagd mee te denken, je expertise te delen en advies te geven over de ontwikkeling en groei van de deelnemers. Je versterkt de leidinggevende door extra aandacht voor de ontwikkeling van de deelnemers, waarin je transparant van feedback, inzichten en advies voorziet.

Conclusie: de SKILLED-methode is dé methode voor trainers die impact willen maken en naar continuïteit streven.