Skip to main content

Oegstgeest, 17-4-20: Nu veel trainingen noodgedwongen online plaatsvinden, zijn veel trainers en organisaties op zoek naar methodes om de impact van (online) trainingen te vergroten. De recent gelanceerde SKILLED-methode biedt trainers een methodiek om hun trainingen te laten beklijven, waardoor organisaties het rendement op hun investering duurzaam verhogen.

De SKILLED-methode is in december gelanceerd door Jorien Licht-Geerts en Camiel Klinkhamer, die beiden voor Salescyclegroup werken. “We merkten dat wij bij vorige werkgevers onwijs goede trainingen kregen, maar dat de dingen die wij geleerd hadden niet werden geïntegreerd in onze dagelijkse situatie. En dat terwijl we ze juist dáár nodig hadden”, vertelt Jorien Licht-Geerts. “Superzonde natuurlijk. Daarom hebben we in de loop der jaren een fijne methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat deelnemers niet alleen tijdens een training iets leren, maar dat het leerproces continueert en uiteindelijk geïnternaliseerd wordt. Na de training worden vaardigheden op individuele behoeften afgestemd en in 12 weken eigen gemaakt. Doordat er specifiek wordt ingegaan op de leerbehoefte van de unieke deelnemer en er goede digitale interactie is met de trainer, gaan vaardigheden als een tweede natuur voelen. Het is een waardevolle manier van leren, omdat de investering die mensen doen, in tijd en in geld, volledig tot haar recht komt.”

Online training via de app

Trainers vanuit allerlei werkvelden kunnen aan de slag met de SKILLED-methode. Het persoonlijk programma wordt door SKILLED gebouwd met de door jou aangeleverde (bitesize) content. SKILLED levert daarnaast support, templates en advies om het online gedeelte van het programma klaar te maken voor gebruik. “Een belangrijke voorwaarde waaraan een trainer moet voldoen, is dat de geleerde vaardigheden uit de training kunnen worden toegepast op dagelijkse- of wekelijkse basis”, aldus Licht-Geerts. “That’s it.”

Juist nu

Het leveren van goede trainingswaarde is ongeacht de situatie belangrijk. Maar wanneer budgetten onder druk staan, zoals nu, wordt hiernaar extra kritisch gekeken. Volgens Licht-Geerts is het voor zzp-trainers daarom nú de tijd om je trainingen te geven in combinatie met de SKILLED-methode. “Wij hebben deze methode juist ‘op afstand’ doorontwikkeld, omdat we het op die manier voor iedereen zo toegankelijk, makkelijk en individueel mogelijk maken. Trainers kunnen dus in hun eigen setting of praktijk aan de gang gaan. Omdat SKILLED louter op afstand toegepast wordt, kunnen trainers deze methode naadloos integreren met alle trainingen die op dit moment online gegeven worden. Helemaal coronaproof dus!”

Geïnteresseerd in het leren van de SKILLED-methode? Kijk op www.skilledmethode.nl voor meer informatie.